Чоловіки представилися сусідами Віктора Медведчука / скріншот з відео

Імовірно охоронці підозрюваного в держзраді депутата ОПЗЖ Віктора Медведчука не дали евакуатору забрати його припаркований на тротуарі вулиці Монтажників Mercedes-Benz.

Про це повідомляє Hromadske.

Увечері 11 травня до будинку кума Путіна Віктора Медведчука прийшли близько 20 чоловіків у чорному, представившись сусідами. Коли евакуатор хотів забрати машину Медведчука, яка стояла на дорозі, вони сказали, що зараз відженуть її. Після цього чоловіки залишилися чергувати біля будинку.

Відео дня

Читайте такожМедведчук вперше прокоментував підозру в держзраді

Санкції та підозра для Медведчука

  • 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака і 8 компаній, які є засновниками телеканалів "112 Україна", ZIK і NewsOne. 
  • 19 лютого РНБО прийняла рішення про застосування санкцій проти 19 юридичних і 8 фізичних осіб. Зокрема, санкції застосовані до Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Санкції накладаються на все майно і активи, які є в підпорядкуванні Медведчука і його дружини. 
  • За даними секретаря РНБО Олексія Данілова, СБУ розслідує кримінальне провадження за ч. 5 ст. 258 (фінансування тероризму) КК. До Медведчука, Марченка та інших осіб санкції застосовані у зв'язку з цим розслідуванням. 
  • 11 травня генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що підписала повідомлення про підозру Медведчуку і Козаку в державній зраді і в замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму. 
  • Їм оголошено підозри за трьома епізодами: щодо незаконної передачі РФ газового родовища, передачі російським спецслужбам відомостей, що містять державну таємницю, - щодо прихованого військового підрозділу Збройних сил України та проведення підривної діяльності проти України, зокрема, в контексті розробки антиукраїнського проекту "Промінь".
  • Пізніше в СБУ уточнили, що встановлюють місцезнаходження Медведчука. Козак, за даними слідства, перебуває в Росії.