Фокін вважає, що всьому Донбасу потрібно дати "особливий статус" / скріншот

Народний депутат від «Слуги народу», голова української делегації у Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв вимагає вивести колишнього прем’єр-міністра України Вітольда Фокіна зі складу української делегації у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі.

Про це депутат написав у Facebook.

"Не може бути амністії для бойовиків, які вбивали українських військових. Не повинно особливого статусу для всієї території Донецької та Луганської областей", - підкреслив він.

Чернєв нагадав Фокіну, що кожен метр української землі в Донецькій і Луганській областях, який вдалося відстояти, відбити, «вигризти з лап» російських і проросійських найманців, просякнутий кров'ю українських воїнів, його побратимів.

«І ви, пане Фокін, не маєте ніякого права розпоряджатися долею цих територій і їх жителів. Люди, які фактично здають національні інтереси і відверто підіграють ворогові, не мають права представляти нашу країну в одній структурі. Тому я вимагаю виведення Фокіна зі складу ТКГ! Прошу колег підтримати", - підкреслив Чернєв.

Що сказав Фокін про Донбас

  • Перший заступник голови української делегації на переговорах у Мінську, екс-прем'єр-міністр Вітольд Фокін в інтерв'ю виданню «Страна» заявив, що виступає за надання особливого статусу всій території Донецької та Луганської областей, а не тільки їх окупованій частині.
  • Про свою позицію щодо особливого статусу Фокін заявив, відповідаючи на питання про амністію бойовиків. На його переконання, з обох сторін було скоєно багато злочинів, які повинні бути розслідувані, а винні повинні понести покарання.
  • Також він зазначив, що готовий їхати на окуповану частину Донбасу для переговорів з бойовиками, якщо таке доручення дасть президент або парламент. За його словами, цю ідею підтримує і глава української делегації на переговорах у Мінську щодо Донбасу Леонід Кравчук.
  • На слова Фокіна вже відреагував глава МВС Арсен Аваков.