Ілюстрація REUTERS

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що під час зустрічі з міністром оборони Аннеґрет Крамп-Карренбауер українська делегація наголосила на неприпустимості прямого діалогу з представниками так званих «ДНР» та «ЛНР».

Про це Кулеба повідомив під час прямої трансляції в соцмережі Facebook з Берліна.

«Ми підтвердили ключові позиції про неприпустимість прямого діалогу з представниками так званих «ДНР» та «ЛНР». Ми в ТКГ розмовляємо з Росією», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожСепаратистів на перемовини щодо Донбасу в Мінську запрошує ОБСЄ – Резніков

Кулеба відзначив, що українська сторона поінформувала німецьку про своє бачення щодо кордону на Донбасі.

«На картах конкретно «пальцями» показали де і що відбувається, щоб наші колеги усвідомлювали те, що з того боку нам протистоять російські командири – не так звані донецькі чи луганські, а саме російські командири, які командують цими військовими корпусами», - наголосив міністр.

Читайте також"Україна не буде пасивною": Кулеба розповів про кроки щодо деокупації Донбасу

Як повідомляв УНІАН, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, керівник Офісу президента Андрій Єрмак, віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резнікова, міністр оборони Андрій Таран, заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква та інші посадові особи перебувають з робочим візитом у Німеччині.

Зокрема, у Берліні заплановані зустрічі з федеральним міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом, зовнішньополітичним радником канцлера Яном Гекером, міністром оборони Аннеґрет Крамп-Карренбауер.