За словами Єрмака, в України є план "Б" / Фото: УНІАН

Україна готова працювати у «Мінському форматі» до кінця року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

«Ми говоримо про те, що у нас є певний строк, і якщо ми побачимо, що з тієї сторони немає бажання ставити крапку і припинити війну, то ми не будемо продовжувати це (роботу у Тристоронній контактній групі із врегулювання ситуації на Донбасі - УНІАН) роками. Я вважаю, що строк, про який говорив президент, є незмінним. Ми дійсно до кінця року зробимо все, щоб цей процес рухався”, - сказав Єрмак.

Відео дня

Читайте такожЗеленський відповів на петицію про звільнення та притягнення до відповідальності Єрмака

Також він додав, що переформатування української делегації у Тристоронній контактній групі означає, що Україна не бажає втрачати жодного дня: до сьогодні засідання контактної групи відбувалося раз на 2-3 тижні. Сьогодні ж засідання учасників групи відбуваються практично щодня.

«Ми не будемо збавляти цей темп», - додав Єрмак.

За його словами, якщо ж робота у "Мінському форматі", попри очікування, виявиться безрезультатною, то українська сторона має запасний план дій.

“Ми вже сьогодні думаємо і, безумовно, у нас є план “Б”, який анонсував президент, але більш детально про нього говорити будемо, коли будемо розуміти, що план “А” не працює”, - додав Єрмак.

Читайте такожКиїв ініціює перезавантаження роботи ТКГ у Мінську – Єрмак

Як повідомляв УНІАН, 5 травня президент Володимир Зеленський затвердив склад делегації України для участі в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях.

Згідно з указом, українську делегацію у ТКГ очолює екс-президент Леонід Кучма, його першим заступником став віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Резніков, заступником - голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, Олександр Мережко.

Також до переговорів в ТКГ залучені представників міністерств та керівників профільних комітетів парламенту.