Володимир  Путін / фото REUTERS

Залучення людей з тимчасово окупованих територій України до виборів в Держдуму є свого роду "подачкою руському міру".

Як передає кореспондент УНІАН, про це  сказав екс-міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

Він зазначив, що в Росії намалюють будь-які цифри за результатами виборів, тому не для цього залучаються для голосування на виборах люди з тимчасово окупованих територій.За його словами, зокрема, це необхідно у зв'язку з тим, що в останній час в Донецьку і Луганську були страйки і протести "звичайно не проукраїнські" і тому потрібна була "подачка руському міру".

Відео дня

Клімкін сказав, що  важко зрозуміти чи є в Путіна якийсь план, але один з варіантів, що коли буде "заточено союзну державу з Білоруссю, то туди намагатимуться прийняти вже спільний Донецьк і Луганськ, а потім від нас відламувати інші регіони".

Читайте такожПутін розкрив нову причину своєї самоізоляції

Клімкін наголосив, що не варто сподіватися, що після Путіна "буде хтось кращий".

"Я взагалі не бачу на сьогодні в Росії жодного проукраїнського політика. А буде після Путіна хтось гірший для України", - наголосив він.

Путін пішов на самоізоляцію: подробиці

Вранці 14 вересня стало відомо, що Путін пішов на самоізоляцію, оскільки в його оточенні зафіксований факт захворювання коронавірусом.

У зв'язку з цим в саміті ОДКБ і ШОС в Душанбе Путін візьме участь онлайн.

За кілька місяців до цього Путін заявляв, що отримав обидві дози вакцини проти коронавірусу.