Деркач оприлюднив чергову серію записів розмов Порошенка і Байдена / фото УНІАН

Колишній президент України Петро Порошенко в розмові з екс-віце-президентом США Джо Байденом назвав безвіз тим, що "можна продати" українському народу.

Про це стало відомо із записів, які оприлюднив позафракційний народний депутат Андрій Деркач.

Запис бесіди Порошенка і Байдена зроблено 16 листопада 2016 року.

Відео дня

"Якщо президент (Дональд Трамп - УНІАН) зможе підтримати нас не тільки щодо Мінська, а й безвізового режиму, це буде щось, що ми зможемо "продати" українському народу. Я дуже сподіваюся, що ви зможете приїхати, можливо 21 листопада, на річницю нашої Революції Гідності. Це було б дуже важливим сигналом", - заявив Порошенко в бесіді з Байденом.

При цьому на той момент президент Порошенко заявив, що Байден грає "величезну роль" у встановленні миру в Україні.

"Ви граєте величезну роль у встановленні миру в моїй країні, фактично в порятунку моєї країни. Це моє справжнє відчуття", - звернувся Порошенко до Джо Байдену.

Читайте такожДеркач стверджує, що з України виведено мільйони доларів на рахунки компанії, пов'язаної з сином Байдена

Плівки Деркача: що відомо

  • 19 травня Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які нібито можуть свідчити про вплив екс-віце-президента США Джозефа Байдена на Петра Порошенка. 22 липня нардеп оприлюднив другу порцію записів.
  • Записи були продемонстровані під час прес-конференції, на якій Деркач, зокрема, заявив, що за закриття справи проти компанії Burisma пропонували хабар в 50 мільйонів доларів. З цієї суми, нібито, офіційно засвітили лише 6 млн, а зі справи зникли компанії, близькі до сім'ї Байдена.
  • 10 вересня Сполучені Штати Америки ввели санкції проти українського нардепа Андрія Деркача. На що той заявити, що має намір відповісти "шокуючими фактами".