Андрій Деркач прокоментував санкції проти нього / фото УНІАН

Народний депутат Верховної Ради Андрій Деркач, проти якого США ввели санкції, назвав це "помстою". 

На своїй сторінці у Facebook народний обранець анонсував прес-конференцію про нібито нове розслідування корупції у США.

"На початку наступного тижня я вийду на прес-конференцію з новими, шокуючими фактами викриття ДемоКорупції. Саме через витік інформації про майбутню прес-конференцію, інформація про санкції вийшла саме сьогодні (10 вересня, - УНІАН.)", - написав він.

Відео дня

Читайте такожДеркач розповів, як Порошенко втручався у вибори в США

"... Кожне слово, яке буде мною озвучено, підкріплено цифрами, документами і цікавими записами. Відмовлятися від прес-конференції не стану: на кону -державна незалежність і суверенітет України", - додав Деркач.

Також український нардеп натякнув, що, можливо, буде судитися з Мінфіном США. 

Крім того, він опублікував інфографіку, можливо, що стосується майбутньої прес-конференції:

facebook.com/derkach.al

Санкції США проти Деркача: подробиці

Сполучені Штати Америки 10 вересня ввели санкції проти українського нардепа Андрія Деркача, який раніше публікував плівки з розмовами нібито за участю Петра Порошенка.

Зокрема, Деркача внесли до списку Управління з контролю за іноземними активами (OFAC), яке вносить до нього фізичних та юридичних осіб з метою національної безпеки. Активи громадян з цього списку заморожені на території США, а особам в США заборонено мати з ними справи. 

Раніше Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які нібито можуть свідчити про вплив екс-віце-президента США Джозефа Байдена на Петра Порошенка.