У команді Байдена вважають, що плівки - частина російських спроб зашкодити йому перед виборами / УНІАН

У справі щодо "плівок Деркача" буде створена слідча комісія.

Про це у своєму Telegram - каналі повідомив нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубінський.

"Під час найближчого засідання парламенту, за погодженням з Дмитром Разумковим, буде проголосовано проект постанови про створення слідчої комісії Ради, предметом якої буде дослідження змісту "плівок Деркача", на яких людина з голосом Порошенка торгує національними інтересами з представниками іноземних держав", - написав Дубінський.

Відео дня

Читайте такожРозмова Порошенка з Байденом: ДБР розпочало розслідування через прослуховування - ЗМІ

За словами нардепа, юрист Андрій Портнов вже запропонував план роботи слідчих органів за цими записами.

"Думаю, парламент у цій роботі стане серйозною підмогою для встановлення істини і, за наявності підстав, довгоочікуваного "вироку" президенту Порошенку", - резюмував Дубінський.

Як повідомляв раніше УНІАН позафракційний народний депутат України Андрій Деркач під час прес-конференції 19 травня оприлюднив плівки, на яких нібито записані розмови президента України Петра Порошенка, віце-президента США Джо Байдена і глави Держдепу Джона Керрі.

Оприлюднені записи низької якості, але Деркач стверджує, що голоси на них належать саме американським чиновникам і українському президентові.

У штабі кандидата в президенти США Джо Байдена назвали аудіозаписи "розмов" з Порошенком "повністю відредагованими". Порошенко своєю чергою також заявив, що аудіофайли є сфабрикованими та запідозрив Офіс президента в причетності до російської спецоперації, яка має на меті зруйнувати двопартійну підтримку України в США.