Наразі Абромавичус є гендиректором Укроборонпрому / фото УНІАН

Колишній президент Петро Порошенко у розмові з віце-президентом США Джо Байденом нібито визнав, що Айварас Абромавичус отримав громадянство України з порушеннями норм чинного законодавства.

Відповідний аудіофайл оприлюднив на прес-конференції в Києві народний депутат Андрій Деркач, передає ТСН.

Читайте такожПорошенко скаржився Байдену на "Самопоміч" і закликав не надавати їй гранти – аудіозапис

Відео дня

Порошенко також визнав, що заява Абромавичуса про відставку у 2016 році була дуже небезпечною та принесла серйозну політичну кризу. "І тепер ми у складній ситуації. На мій погляд, я ніколи цього не говорив публічно, цей його крок був надзвичайно безвідповідальним. Але це сталося. І я негайно з ним зустрівся після його заяви і сказав: "Дивись, ти представляєш мене, президента, в уряді. Це я запросив тебе до країни і підтримував весь час. Це я надав тобі у порушення чинних норм законодавства українське громадянство. І ти досі маєш мою повну підтримку", – нібито розповів Порошенко Байдену.

З 2014 по 2016 рік Айварас Абромавичус був міністром економічного розвитку і торгівлі України. Від 12 червня 2019 року – член Наглядової ради, згодом був призначений керівником "Укроборонпрому". Від 1 вересня 2019 року - гендиректор "Укроборонпрому".

Як повідомляв УНІАН, 19 травня 2020 року народний депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіозаписи розмов колишнього віце-президента США Джо Байдена, екс-глави Держдепу Джона Керрі та екс-президента України Петра Порошенка. На записах, зокрема, можна почути, як Порошенко, перебуваючи на посаді голови держави, обговорює з американськими політиками чимало питань внутрішньої політики в Україні: тарифи, націоналізацію "Приватбанку", звільнення Шокіна та призначення Луценка на посаду генпрокурора, а також багато іншого.