Порошенку вручили підозру в ДБР / фото УНІАН

У розпорядженні Генпрокуратури близько двадцяти кримінальних справ проти Порошенка і більшість з них більш вагомі, ніж справа за перевищення службових повноважень.

Однак головне завдання відомства полягає у задоволенні суспільного запиту на порушення кримінальних справ, які потім нічим не закінчаться. Таку думку в ефірі телеканалу ZIK висловив народний депутат Олександр Дубінський.

Читайте такожПорошенка підозрюють у виданні "злочинного наказу", вирішується питання про його арешт - Офіс генпрокурора

Відео дня

"Насправді вручення підозри Порошенку не більше, ніж фікція – народ хотів, підозру вручили, Порошенко на цьому пропіарився, влаштувавши шоу, – всі залишилися при своїх інтересах. Далі справу спихнуть в суд, і почнеться черговий перекидання відповідальності між гілками влади", - пояснив Дубінський.

На його думку, між Порошенком і Зеленським не існує жодних домовленостей. Але є сигнал від міжнародних партнерів щодо імунітету п'ятого президента, бо він є подільником певних західних політичних та бізнес-еліт, які у 2014-2019 роках брали участь у розграбуванні України.

"Тобто, з одного боку, існує пряма заборона на переслідування Порошенка, з іншого – народ України вимагає справедливості. Тому створений механізм гри, коли кримінальні справи нічим не закінчуються. Саме тому Порошенко дозволяє собі буквально вриватися в офіс Генпрокурора Ірини Венедиктової, знаючи, що йому за це нічого не буде", - вважає нардеп.

Нагадаємо, 10 червня п'ятому президенту України вручили підозру щодо ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 41 ч. 4 ст. 426-1 КК України (перевищення влади та службових повноважень).