Адвокат Порошенка стверджує, що з ним з приводу перенесення суду ніхто не зв'язувався / фото УНІАН

П’ятий президент Петро Порошенко, якому сьогодні обиратимуть запобіжний захід у Печерському райсуді Києва, буде заперечувати перенесення засідання через похорон його батька.

Про це повідомив у Facebook адвокат Ілля Новиков.

ЗМІ сьогодні опублікували нібито документ генпрокурора Ірини Венедиктової, у якому вона пропонувала перенести дату засідання, аби у Порошенка був час попрощатися з батьком.

Відео дня

Читайте такожРада не відпустила Вакарчука з парламенту

Адвокат таку пропозицією назвав «спекуляцією на смерті» і пояснив, що почув про це з преси, а не з Офісу генпрокурора.

«Це цинічна брехня і спекуляція на смерті. Порошенко з’явиться сьогодні до суду на 15:00 і буде заперечувати проти перенесення засідання. Похорони відбудуться у п’ятницю, 19 червня. З адвокатами  за два дні ніхто не зв’язувався», – написав Новиков.

Раніше УНІАН писав, що родина Петра Порошенка перенесла похорони його батька через судове засідання, на якому розглянуть запобіжний захід п’ятому президенту, а нині народному депутату і лідеру «Європейської солідарності».

Судове засідання заплановано на 15:15 у Печерському райсуді Києва. За словами адвокатів, Офіс генпрокурора клопотатиме про арешт Порошенка, у ЗМІ додають – з можливістю внесення застави у 10 мільйонів гривень.