Науседа прибув у середу з неоголошеним візитом до Києва / фото REUTERS

Президент Литовської Республіки Гітанас Науседа прибув у середу з неоголошеним візитом до Києва. Як повідомляє прес-служба литовського президента, він зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським і візьме участь у заходах з нагоди 27-ї річниці прийняття Конституції України.

"Президент Литви обговорить з президентом України порядок денний саміту НАТО у Вільнюсі в липні, а також питання переговорів України про членство в Європейському Союзі, допомогу Литви та Європейського Союзу Україні", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Науседа прибув до Києва з Гааги, де перед цим на зустрічі глав 7 держав обговорив подальшу підтримку України. З Києва президент Литви вирушить до Брюсселя, де в четвер починається засідання Ради європейських лідерів.

Відео дня

Литва та Україна - що треба знати

Раніше сьогодні Науседа повідомив, що Україна отримає від Литви  два зенітно-ракетні комплекси протиповітряної оборони NASAMS.

Також президент Литви заявлялв, що Захід повинен знайти спосіб компенсувати Україні свою нездатність надати їй членство в НАТО. Також Науседа закликав  країни Заходу перетнути "червоні лінії" у надані Україні необхідної військової допомоги.

Попередній візит литовського президента в Україну відбувся у січні в рамках саміту Люблінського трикутника, який відбувся у Львові.

Вас також можуть зацікавити новини: