Тейлор зазначив, що напад РФ на Україну в 2014 році підштовхнув Київ до Євросоюзу / скріншот

Російський президент Володимир Путін хоче, щоб Україна перебувала під його політичним контролем. Ряд його помилок привів до того, що навіть лояльні раніше українці, відмовляються від російської мови.

"Путін дуже чітко позначив свою мету - він хоче, щоб Україна перебувала під політичним контролем Росії. Він неодноразово говорив, що вважає її штучною державою. Він не проти того, щоб ця держава мала номінальну незалежність, якщо тільки вона не буде користуватися цією незалежністю і не спробує вийти з російської орбіти і приєднатися до Європи в політичному та економічному плані. Коли Путін говорить про "денацифікацію", він має на увазі проросійський маріонетковий уряд, а коли він говорить про "демілітаризацію" , він має на увазі українську армію, яка занадто слабка, щоб протистояти Росії", - зазначив професор політології Сіракузького університету і автора книги "Код путінізму" Брайан Д.Тейлор в інтерв'ю виданню Forbes.

При цьому він вказав, що саме напад РФ на Україну в 2014 році підштовхнув Київ до Євросоюзу.

Відео дня

"До цього моменту Росії в цілому вдавалося маніпулювати українськими елітами, щоб зберегти там російський вплив. Тепер же, завдяки власним помилкам - в 2014 році і тим більше в 2022-му – він (Путін - УНІАН) втратив майже все українське населення, яке раніше було абсолютно не проти хороших відносин з Росією, якщо вони будуть на рівних. Зараз багато українців по можливості уникають російської мови, і все більше людей переходять на українську", - пояснив експерт.

Також він вказав, що на даний момент Путін хоче отримати не тільки політичний контроль над Україною, а й визнання п'яти областей України, які Росія незаконно намагалася анексувати.

"Ця територія більша, ніж Швейцарія та Австрія разом узяті, і це, безумовно, найбільше захоплення земель в Європі з часів Другої світової війни. Думаю, він хотів би заволодіти також такими регіонами, як Харків і Одеса, і повністю відрізати все, що залишилося від українського виходу до Чорного моря", - підсумував Тейлор.

Війна в Україні - думка експертів

Аналітики Центру аналізу європейської політики відзначили, що російський диктатор Володимир Путін зосереджений на тому, щоб здобути повну перемогу над Україною у війні, а не на досягненні справжнього миру.

Зазначається, що успіхи українських сил у Чорному морі ще не є стратегічними, і морська кампанія не здатна замінити наступ на суші. Аналітики додали, що Чорноморський флот РФ хоч і зменшився, але залишається "серйозною загрозою".

Вас також можуть зацікавити новини: