Кабінету міністрів не потрібен річний імунітет від відставки / фото УНІАН

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час представлення в сесійній залі Верховної Ради доопрацьованої програми діяльності уряду заявив, що Кабінету міністрів не потрібен річний імунітет від відставки, який за законодавством передбачений уряду, якщо документ буде затверджено, передає кореспондент УНІАН.

«Ні мені, ні членам уряду не потрібен імунітет. Ми можемо і будемо працювати ефективно без жодних імунітетів. Ні ми, ні я не класичні політики, не популісти», - сказав він.

Також прем'єр зазначив, що програма діяльності, яка надається, заснована на курсі президента Володимира Зеленського і є «новим соціальним договором з людьми».

Відео дня

«Ми пропонуємо новий план розвитку країни. Затвердження нашої програми - це підтримка українського виробника, підтримка малого і середнього бізнесу, підтримка енергетиків і фермерів, оновлена медична реформа і зміни в пенсійній системі, здешевлення кредитів і підвищення соціальних стандартів, це підтримка великої кількості кроків, які ми будемо робити, щоб отримати спільний результат», - сказав він.

«Ми прийшли виправляти чужі помилки і робити очікувані суспільством зміни», - додав Шмигаль.

Читайте такожМіністрів зобов'яжуть перед звільненням звітувати в Раді про свою роботу

Як повідомив УНІАН, 4 червня Верховна Рада відправила програму діяльності уряду на доопрацювання. Перший варіант програми народні депутати розкритикували і порівняли з рефератом. Без затвердження програми діяльності у Кабінету міністрів не буде річного імунітету.

12 червня Кабмін затвердив доопрацьовану програму діяльності і направив її на розгляд народним депутатам.

Комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку 17 червня не підтримав програму, рекомендувавши парламенту самому визначитися з приводу документа під час голосування на засіданні в сесійній залі.