Вадим Рабінович / фото zagittya.com.ua

Керівництво Верховної Ради України сподівається, що в цьому році, на відміну від попередніх, парламенту все ж вдасться ухвалити державний бюджет на 2021 рік у встановлені законодавством терміни.

Однак в опозиції з цього приводу є сумніви й великі: "Який проект бюджету може представити Кабінет міністрів, який не має затвердженої програми". Таку думку висловив народний депутат України, співголова фракції "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабінович перед пленарним засіданням у четвер, 3 вересня.

Політик запропонував "подивитися на весь ланцюжок подій".

"Спочатку в Кабмін разом із «зеленими» прийшов Гончарук - нагадаю, «найгеніальніший прем'єр-міністр усіх часів і народів», який, до речі, днями влаштувався на роботу в якусь американську організацію, з чим я його вітаю. Курт Волкер, який від імені американської адміністрації курував Україну, теж знайшов роботу в нашій країні - на залізниці. Ну не хочуть вони у себе працювати, хочуть на нас наживатися ", - зауважив народний депутат.

"Йдемо далі, - продовжив Вадим Рабінович. - Попередній бюджет був поганий. Виявилося, що тоді «зелені кнопочки» проголосували не за того прем'єра і тоді поставили нового - «геніального» Шмигаль, який до Верховної Ради вніс таку програму уряду, яку навіть «слуги» назвали «дебільним». Тоді депутати сказали - програму доопрацювати. Однак Шмигаль цього не зробив, і тепер працює без програми Кабміну взагалі. Вдумайтеся, сьогодні уряд витрачає мільярди гривень, не маючи навіть плану роботи, просто кажучи, витрачає кошти незрозуміло куди!" - обурився Вадим Рабінович.

І ось знову монобільшість намагається запустити бюджетний процес.

"Так про який бюджет може говорити прем'єр, який не зміг переписати програму свого уряду? - запитав співголова фракції "Опозиційна платформа - За життя". - Який бюджет? Від кого? Шмигаль знову розповість, як вони далі будуть продавати країну?..".

Читайте такожРабінович розкритикував принципи роботи депутатів монобільшості перед початком четвертої сесії ВР

Народний депутат ще раз підкреслив, що він поки не знає, який бюджет представить уряд, програму якого не затвердили самі «слуги».

"Вдумайтеся, такого ж немає ніде у світі! Україна виплатила міжнародним кредиторам 2,4 млрд, з них півмільярда - це відсотки. Перед цим за 600 млн здали всю країну, поставили на ключові посади іноземців, а тепер ще й відсотки платимо...", - обурився Вадим Рабінович.

Прокоментував політик і роботу Володимира Зеленського.

«Президент їздить країною, відкриває дороги. Скажіть, будь ласка, а яке відношення глава держави має до доріг? Я вам відповім: приблизно таке ж, як я до чилійського перевороту! Де президент (за Конституцією), а де дороги?! Мабуть, тому що прогресу в інших справах немає, ось він і вирішив займатися дорогами. Добре, дороги. Але на ці дороги пішов весь «Коронавірусний» фонд!» - звернув увагу співголова фракції «Опозиційна платформа - За життя».

Вадим Рабінович не виключає: влада, схоже, зрозуміла, що вкотре влаштувала шизофренію, і тепер знову треба все міняти, все виправляти.

«Тепер вони кажуть, що, можливо, замінять деяких міністрів. А ось я думаю, що на жовтень-листопад у них запланована відставка прем'єра, тому що «це щось взагалі нездорове». У кулуарах подейкують, що генпрокурора Ірину Венедіктову хочуть перемістити на позицію міністра юстиції, голову СБУ Івана Баканова - на генпрокурора... Плюс до цього вимальовується цікавий перший віце-прем'єр ... Але, що вони в підсумку «народять», ніхто не знає», - резюмував Рабінович.