“Рамштайн-10”: Остін та Резніков обговорили пріоритети зустрічі / фото REUTERS

У вівторок, 14 березня, відбулася телефонна розмова голови Пентагону Ллойда Остіна із міністром оборони України Олексієм Резніковим.

Як вони повідомили після перемовин, в центрі уваги були пріоритети зустрічі Контактної групи з питань оборони "Рамштайн-10", що відбудеться вже завтра, 15 березня.

"Сьогодні я мав розмову зі своїм добрим другом і колегою Олексієм Резніковим, щоб обговорити пріоритети контактної групи з питань оборони України 15 березня. США продовжуватимуть підтримувати Україну стільки, скільки потрібно", – написав Остін в Twitter.

Відео дня

Резніков своєю чергою зазначив, що він та Остін "порівняла нотатки". 

"Щира підтримка союзників надає мені оптимізму щодо майбутнього. Солідарність стає ефективністю на полі бою", - написав міністр оборони.

Засідання в форматі Рамштайн - що варто знати

В січня президент України Володимир Зеленський вперше звертався до учасників "Рамштайну". Він завершив свою промову закликом до наступної зустрічі надати Україні ракети більшої дальності і винищувачі F-16.

Після найближчої зустрічі, що відбулася 14 лютого, міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що не може сьогодні оголосити, що Україна отримає бойові літаки, у тому числі американські винищувачі F-16. Водночас тоді 11 держав пообіцяли передати Україні танки, 22 країни - бойові машини піхоти і ще 9 країн - системи ППО.

Напередодні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що не очікує швидких поставок винищувачів, та виступив за те, аби навчання українських пілотів розпочалися вже зараз.  

Вас також можуть зацікавити новини: