Найефективнішими державними менеджерами в Україні є керівник Офісу президента Андрій Єрмак і його заступник, координатор президентської програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко. Рейтинг найкращих управлінців країни опублікував "Фокус".

Андрій Єрмак, який очолив ОП у лютому 2020 року, зміг на високому рівні організувати роботу апарату президента Володимира Зеленського, зокрема на зовнішньополітичному напрямку, відзначили журналісти. Так, Єрмак грає чималу роль у підготовці візиту Зеленського до Вашингтона для зустрічі з Президентом США Джо Байденом.

Крім цього, ЗМІ називає голову ОП відповідальним за вирішення конфлікту на Донбасі, а також ініціатором боротьби з корупцією на митниці і в податковій службі.

Відео дня

Заступник Єрмака Кирило Тимошенко, який посів друге місце рейтингу, відповідає за інфраструктурну програму Зеленського "Велике будівництво".

"З обіцяного особисто Кирилом Тимошенком вчасно закінчені будівельні роботи у 100 дитячих садках по всій країні і створені нові місця в цих установах для майже 6 тис. дітей. Також завершені будівельні роботи в 100 школах, створено 8338 нових навчальних місць", - написали журналісти.

У країні також стартували масштабні дорожні роботи: наприклад, у короткі терміни були відремонтовані полтавський відрізок траси Київ-Харків, а також 80 км дороги Київ-Харків-Довжанський на Полтавщині.

З ініціативи Тимошенка ДП "Антонов" почало співпрацювати з Міністерством оборони та ЗСУ в сфері будівництва авіалайнерів. Зокрема, вперше за роки незалежності підприємство прийняло замовлення на три нові літаки Ан-178.

"У цьому році Кирило Тимошенко в рамках "Великого будівництва" планує провести будівельно-ремонтні роботи на 150 мостах по всій країні, оновити інфраструктуру на острові Хортиця, відремонтувати 4500 км доріг державного значення та 2000 км місцевого значення", - розповіло видання.

Кращими держменеджерами України стали управлінці Офісу президента

Також у ТОП-10 держменеджерів увійшли міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, голова Державної фіскальної служби Вадим Мельник, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, міністр інфраструктури Олександр Кубраков, голова Фонду державного майна Дмитро Сенниченко, директор Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Світлана Рекрут, керівник Державного підприємства обслуговування повітряного руху Андрій Ярмак і голова державного агентства з питань кіно Марина Кудерчук.