"Слуга народу" трохи втратила в рейтингу партій / фото УНІАН

Лідером електоральних симпатій українців у парламентському рейтингу є партія «Слуга народу» з понад 25% підтримки серед українців, які готові голосувати та визначилися з вибором.

Читайте такожЗеленський лідирує: опубліковано свіжий рейтинг довіри українців до політиків

Про це свідчать результати опитування соціологічної групи «Рейтинг», проведеного наприкінці серпня – на початку вересня.

Відео дня

Рейтинг політичних партій в Україні

«У парламентському рейтингу лідером є партія «Слуга народу», яку готові підтримати 25,7% серед тих, хто визначився з вибором і має намір взяти участь у голосуванні», - йдеться в результатах.

За партію «Опозиційна платформа – За життя» готові проголосувати 16,7%, партію «Європейська солідарність» - 15,6%, партію «Батьківщину» - 9,4%.

6% опитаних підтримали б Радикальну партію; 4,3% – партію «Голос»; 4,0% – партію «Сила і честь». Рейтинг інших політичних сил – нижче 3%. Тих, хто не визначився, – близько 14%.

Інфографіка "Рейтинг"

Як проводилось опитування 

  • Опитування проводилось 29 серпня – 3 вересня серед населення України віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.
  • Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 10000 респондентів.
  • Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.
  • Помилка репрезентативності дослідження не перевищує 1,0%.