Катер морської охорони «Балаклава» вже взяв на буксир філюгу / УНІАН

Росія стверджує, що відправила ракетний катер Чорноморського флоту «Ивановец» нібито «на допомогу» українському риболовецькому судну «ОД-2592» у Чорному морі.

Про це повідомляє російський Интерфакс з посиланням на Національний центр управління обороною РФ.

Екіпаж українського судна прямував до порту Очаків і попросив в 01:27 про допомогу, росіяни прийняли сигнал лиха. Капітан судна заявив про відмову двигуна, через що судно знеструмлено і знаходиться у дрейфі.

Відео дня

Читайте такожУ МЗС України відреагували на заяву Лукашенка про закриття кордону"Про аварійну ситуацію з цивільним судном докладено у Національний центр управління обороною РФ, який інформував українську владу про отримання сигналу лиха від судна ОД-2592", – заявляють в РФ.

Поряд з ракетним катером "Ивановец" у районі також знаходиться прикордонний корабель окупантів "Безупречный".

Життю екіпажу українського риболовецького судна, яке зазнало лиха у Чорному морі, нічого не загрожує, до нього направили буксир з Одеси, повідомили ТАСС у прес-службі Росморрічфлоту.

ОНОВЛЕНО. У Регіональному управлінні морської охорони Державної прикордонної служби в коментарі Українській правді підтвердили, що українське судно зазнало аварії у Чорному морі.

«Катер морської охорони «Балаклава» вже взяв на буксир філюгу, яка потерпала у відкритому морі, була знеструмлена, і наразі буксирує її до порту виходу до Очакова», – відповіла журналістам представниця управління Наталя Гуменюк.

Гуменюк пояснила, що судно було знеструмлено, тому не могло повідомити українську владу про ситуацію, що склалася, і подало сигнал порятунку.

"В таких ситуаціях дійсно є тільки можливість передавати сигнал порятунку. Тому вони запросили, щоб найближчі судна проінформували українську владу про потрібну їм допомогу", - сказала вона.