РФ як останні аргументи буде використовувати своїх агентів / фото ua.depositphotos.com

Росія намагається використовувати своїх агентів для тиску на Україну.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в ефірі телемарафону повідомив народний депутат Єгор Чернєв.

"Днями група з 18 німецьких "інтелектуалів" звернулась із проханням до ЄС вплинути на Україну, щоб вона відвела війська і капітулювала перед Росією. Це зрозуміло, що РФ як останні аргументи буде використовувати своїх агентів. Хоча не на всі 100%, але все ж таки потепління до України є", - сказав він.

Народний депутат відмітив, що хоча в Австрії міністр закордонних справ виступив проти вступу України до ЄС і не до кінця зрозумілою лишається позиція федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца щодо підтримки України озброєнням, але вже зараз звичайні громадяни тиснуть на уряди власних країн і досить багато європейських країн підтримують нашу державу та виступають за членство України в ЄС.

Чернєв зазначив, що хоча, на жаль, зараз складно на всіх фронтах, але на третій місяць війни наші партнери потеплішали, і до України починає надходити важке озброєння, хоча наша країна просила про це на першому-другому тижні війни. Зараз ЗСУ очікують на допомогу з таким озброєнням, як гаубиці та системи залпового вогню.

Як повідомляв УНІАН, раніше колишній мер Дюссельдорфа, член Соціал-демократичної партії Німеччини Томас Гайзель спровокував скандал у мережі своїм дописом про Україну, поставивши під сумнів масштаб страждань, які російські військові принесли на нашу землю. Гайзель сумнівається, що це справді "війна на знищення", яку РФ веде в Україні. Водночас політик акцентує на тому, мовляв, не можна вірити риториці жертви війні.

У відповідь на ці випади німецького політика радник голови Офісу президента Михайло Подоляк запропонував йому особисто приїхати до України і поспілкуватися з жертвами воєнних злочинів росіян. "Зручно, мабуть, заплющити очі та вдавати, що нічого не відбувається. Ізолюватися від новин у затишній бульбашці. Особливо, коли російські гроші довго гріли кишеню. Гадаю, окремим політикам варто подумати, чи не доведеться вибачатися за них їхнім онукам", - додав Подоляк.

Вас також можуть зацікавити новини: