Президент розповів про перші кроки у розв'язані проблем військових / фото ОПУ

Наприкінці вересня уряд призначив нових заступників міністра оборони. Сьогодні Рустем Умєров, що з початку вересня очолює українське оборонне відомство, презентував свою команду та програму, розповів президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні до українців.

"Я провів нараду з міністром оборони України – він представив свою команду, свою програму. Склад міністерства оновлено. Вже є й перші кроки для розв’язання тих питань, про які говорили військові. Зменшувати бюрократію, спрощувати документообіг, всі процедури, вивільняти час командирів на бойову роботу замість паперової", - повідомив Зеленський.

Як зазначив президент, в оборонному відомстві буде більше цифровізації та чіткості в постачанні у війська. "Має бути більше готовності й для зворотного зв’язку з військовими та подолання накопичених проблем", - сказав президент.

Відео дня

Зміна керівництва Міноборони України - що треба знати 

У вересні 2023 року Кабінет міністрів України розпочав масштабну реорганізацію Міністерства оборони України у зв'язку зі зміною голови відомства: на місце колишнього міністра Олексія Резнікова обрали Рустема Умєрова. Останній у 2022-2023 роках обіймав посаду очільника Фонду державного майна України.

18 вересня Кабмін офіційно звільнив всіх заступників Резнікова: Володимира Гаврилова, Ростислава Замлинського, Ганну Маляр, Дениса Шарапова.

27 вересня уряд призначив нових заступників міністра оборони. Зокрема, на посади заступників було призначено Юрія Джигира, Катерину Черногоренко та Наталію Калмикову.

5 жовтня Кабмін призначив ще трьох заступників: Івана Гаврилюка, Дмитра Кліменкова та Станіслава Гайдера.

Вас також можуть зацікавити новини: