фото УНІАН, Андрій Кримський

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що Україна в першу чергу зацікавлена в незалежності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Читайте такожЗ'явилася реакція США та ЄС на рішення Ради щодо САП, яке пов'язують з безвізом

Про це спікер сказав в інтерв’ю одному з телеканалів, коментуючи реакцію міжнародних партнерів України на рішення парламенту щодо визначення своєї представниках до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у САП.

Відео дня

Він зазначив, що це збігається з побажаннями міжнародних партнерів щодо проведення прозорого відбору на посаду керівника САП.

Разумков нагадав, що сьогодні парламент ухвалив відповідну постанову.

За його словами, в заяві посольства США, ЄС, посольств країн «Великої сімки» міститься заклик до того, щоб був «проведений чесний відбір на посаду керівника САП».

«Я не бачу в цьому проблеми. Ми самі повинні прагнути, щоб ця інституція була незалежна і діяла в інтересах українського суспільства, українського народу, а не в інтересах якоїсь політичної сили, або влади, або опозиції», - наголосив Разумков.

Зміна керівництва САП: що відбувається

  • 21 серпня генпрокурор Ірина Венедіктова підписала наказ про звільнення Назара Холодницького з посади заступника генпрокурора - керівника САП.
  • 17 вересня, Верховна Рада визначила представників парламенту до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у САП, які зокрема добиратимуть кандидатів на посаду керівника антикорупційної прокуратури. Це Олена Бусол, Андрій Гуджал, Олексій Дрозд, Катерина Коваль, Богдан Романюк, Вячеслав Навроцький та Євген Соболь.
  • Доповідач у Європарламенті з питань України Міхаель Галер та віце-голова делегації Європарламенту в Комітеті асоціації Україна-ЄС Віола фон Крамон-Таубадель висловили стурбованість щодо рішення ВР. "Уряд України ставить під загрозу безвізовий режим з ЄС і наступний транш допомоги", - наголосила фон Крамон-Таубадель.
  • У ЗМІ з’явилась інформація, що новим керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури можуть призначити нардепа від "Слуги народу", голову парламентського комітету з питань правової політики Андрія Костіна. Він є основним кандидатом.