Шмигаль випадково "підвищив" тарифи на електрику / скріншот

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль обмовився під час засідання Кабміну, сказавши, що в Україні підвищаться тарифи на електроенергію. Це сталося під час вступного слова прем'єра, коли він розповідав про готовність України до нового опалювального сезону.

"Коштів для подальшої закупівлі блакитного палива у нас достатньо. Тарифи будуть залишатися стабільними, а програму субсидій ми збільшуємо. Також, починаючи з 1 жовтня, тариф на електроенергію буде збільшено... буде знижено, перепрошую... До 1,44 за кіловат для 80% українських сімей", - сказав він.

Також під час вступного слова Шмигаль повідомив, що готовність України до нового опалювального сезону перевищує 90%.

Тариф на електроенергію: що необхідно знати

11 серпня 2021 року Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно з якою тариф на електроенергію для населення знижується до 1,44 грн за кіловат-годину, якщо домогосподарства споживають менше ніж 250 кіловат-годин на місяць.

При цьому, якщо домогосподарство використовує понад цю норму, то всю спожиту електрику необхідно сплатити за повною ціною – 1,68 грн за кВт-год.

З 1 січня 2021 року Кабмін скасував пільгову ціну на електрику в розмірі 90 копійок за перші 100 кВт-год, яка поширювалася на всіх споживачів.