Сліденко пояснив, чому написав заяву про відставку / YouTube

Суддя Конституційного суду України Ігор Сліденко заявив, що 8 жовтня через тиск з Офісу президента подав заяву про відставку.

Читайте такожТупицький заявив, що не планує йти у відставку через ситуацію з рішенням КСУЯк передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на брифінгу в Києві.

«Після того, як на мене був здійснений прямий тиск з боку представників Офісу президента перед усними слуханнями увечері 7 жовтня цього року, коли мені подзвонили і сказали, що себе веду неправильно і у зв’язку з цим у мене будуть проблеми, 8 жовтня я написав заяву про відставку», - заявив Сліденко.

Відео дня

Він додав, що наразі ця заява знаходиться в суді. «Її має розглядати суд, коли поставлять в порядок денний. Я буду переконувати колег, що це принаймні порядно».

Суддя КС заявив, що наразі не може називати осіб з Офісу президента, які чинили на нього тиск. «Якщо буде слідство в Україні, я назву всі прізвища та після того, як зафіксують мої свідчення я дам прес-конференцію і скажу, хто це робив, як та в якій формі», - зауважив він.

«Мені сказали, що оскільки я себе веду неправильно, у мене будуть проблеми і наступного ранку на усних слуханнях в мене ці проблеми з’явилися. Суть цих проблем наступна - 26 грудня минулого року я виїхав за кордон 4 січня в суботу я повернувся. Вихідні дні були до 7 січня. 8 січня я вийшов на роботу. 9 січня мені принесли відомості про зарплату я їх вніс. Формально я порушив закон, але я не мав фізичних можливостей, оскільки я перебував за кордоном 10 днів я не міг подати відомості (про суттєві зміни в майновому стані в е-декларації – УНІАН) вчасно», - розповів Сліденко.

Скандал навколо КСУ