Арахамія розказав, коли чекати на соціологічні результати праймеріз / Фото УНІАН

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розраховує, що соціологічні результати праймеріз "Слуги народу" серед кандидатів на мера Києва будуть готові на кінець липня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам, відповідаючи на запитання, коли має відбутися праймеріз.

Читайте такожУ Кабміні не виключають перенесення місцевих виборів через карантин

Відео дня

"Соціологія, соціологічний праймеріз, так званий, буде ближче на кінець наступного місяця, щоб вже розуміти всю ситуацію. Всі інші політичні партії - також вже будуть відомі кандидати. І буде фінальне, остаточне рішення вже після цього", - зазначив Арахамія.

Як повідомляв УНІАН, 19 травня члени фракції "Слуга народу" звернулись до президента Володимира Зеленського з проханням ініціювати проведення публічних внутрішньопартійних виборів (праймеріз) перед виборами міського голови Києва та інших міст.

Депутати запропонували визначити професійних кандидатів на посади міських голів, які матимуть реальні шанси перемогти корумпованих міських чиновників на місцевих виборах цієї осені.

20 травня Зеленський запевнив, що праймеріз у партії "Слуга народу" перед виборами мера Києва відбудеться, і він підтримуватиме на цих виборах його переможця.

6 червня президент повідомив, що праймеріз відбудеться у два етапи.

За його словами, кандидати мають продемонструвати програму - "що вони збираються робити з Києвом".

На другому етапі, сказав Зеленський, партія вивчить результати соціологічних досліджень і обере кандидатуру, яка матиме більше шансів на перемогу на виборах мера Києва.

9 червня міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що у праймеріз партії "Слуга народу" на виборах міського голови Києва братимуть участь народні депутати Микола Тищенко, Олександр Дубінський та Олександр Качура.