Степанову шукають заміну / фото УНІАН

Верховна Рада знову планує відправити у відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова. Однак на цьому тижні голосування не передбачається.

Про це РБК-Україна повідомило джерело в керівництві фракції "Слуга народу".

"Такі плани (відправити Степанова у відставку на цьому тижні, - ред.) були, але поки їх відклали. Він проводив роботу з депутатами, але це б не вплинуло, тому що все одно за його відставку точно було б 226 голосів. Але могло б не бути 226 "за" нового міністра, тому що за нього не проголосувала б опозиція", - додав він.

А ймовірний наступник Степанова на посаді, за словами джерела, не хотів би працювати в статусі лише в.о. міністра. Ім'я цього кандидата поки не розкривають.

Читайте такожДепутати можуть зібратися на два позачергові засідання наступного тижня

Крім того, співрозмовник в оточенні президента Володимира Зеленського зазначив виданню, що відставка Степанова - це питання часу, "можливо пари місяців або менше".

"У президента на особистому рівні немає до Степанова хорошого ставлення. Він не виконав дуже багато своїх обіцянок. Вже видно, що план вакцинації провалений. Поки все впирається в кандидатуру нового міністра, його шукають", - пояснило джерело.

За його словами, кандидатура головного санітарного лікаря Віктора Ляшка на посаду голови МОЗ не розглядається.

А от народний депутат України Олексій Гончаренко (фракція “ЄС”) у коментарі журналістам УНІАН сказав, що у четвер, 29 квітня, можливий розгляд питання про відставку Степанова з посади міністра охорони здоров’я. За його словами, в Офісі президента вирішили, що “Степанов уже зібрав увесь той негатив, для збирання якого його й тримали”.

“Наскільки мені відомо, є така ідея у четвер на позачерговій кадровій сесії розглянути питання його відставки”, - сказав Гончаренко.

Він додав, що не знає про можливого кандидата на посаду міністра у разі відставки Степанова.

Водночас народний депутат України Данило Гетьманцев (фракція “СН”) заперечує можливість розгляду питання уже на цьому тижні щодо відставки Степанова.

“Я вважаю, що він поки що на своєму місці і не вбачаю необхідності розглядати питання про його відставку”, - зазначив Гетьманцев.

Нагадаємо, розмови про можливе звільнення Степанова посилилися в лютому після того, як в України виникли проблеми з поставками вакцини від коронавірусу.

При цьому в березні спікер парламенту Дмитро Разумков запевнив, що відставка Степанова поки не планується.

Вас також можуть зацікавити новини