Обшуки в офісі "Українського вибору"/ фото СБУ

Печерський районний суд дозволив заочне розслідування стосовно двох соратників народного депутата Віктора Медведчука. Вони фігурують у справі про державну зраду та посяганні на територіальну цілісність України.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури АР Крим та Севастополя в Telegram-каналі.

Заочне розслідування проводитиметься щодо двох керівників громадського руху "Український вибір".

Відео дня

"Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури автономії про надання дозволу на проведення спеціального досудового розслідування (in absentia) щодо двох керівників ініціативних груп громадського руху "Український вибір" у Криму, підозрюваних в організації та проведенні незаконного "референдуму" на тимчасово окупованій території АР Крим та міста Севастополя", - йдеться в повідомленні.

Дії підозрюваних підпадають під частину 1 статті 111 "Державна зрада" та частини 2 статті "Посягання на територіальну цілісність й недоторканність України" Кримінального кодексу України.

За попередніми даними, заочне розслідування проведуть щодо Івана Комелова, який був головою осередку "Український вибір" у Севастополі, та Олександра Синявського, який був його активістом.

Обшуки в офісах "Українського вибору": що відомо

  • 25 березня співробітники СБУ прийшли з обшуками в офіси Всеукраїнського громадського руху"Український вибір - право народу". Лідером організації є народний депутат та голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук.
  • 26 березня трьом керівникам "Українського вибору" правоохоронці повідомили про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України) та посяганні на територіальну цілісність й недоторканність України (ч. 2. ст. 110 КК України).
  • За даними правоохоронців, підозрювані брали участь в організації та проведенні псевдореферендуму в Криму, після якого РФ окупувала півострів.
  • 30 березня СБУ провела ще 20 обшуків у керівництва та представників організації у справі у сприянні анексії Криму.