REUTERS

Адвокати намагаються зірвати судове засідання з обрання екс-президенту Віктору Януковичу запобіжного заходу у справі щодо подій 18-20 лютого 2014 року на Майдані.

Як передає кореспондент УНІАН, судове засідання Печерського райсуду Києва розпочалося з того, що захисники Януковича подали низку клопотань.

Спочатку вони вимагали взагалі не розглядати питання про обрання екс-президенту запобіжного заходу через нібито закінчення терміну досудового розслідування, а потім почали вимагати відводу прокурорів, заявляючи про упередженість представників обвинувачення, про їхню роботу на "колишню владу" та "співпрацю з фондом Сороса". Ці клопотання суд залишив без задоволення.

Відео дня

Читайте такожРосія "своїх" не видасть. Навіщо Україні безуспішні спроби екстрадиції Януковича (рос.)

Після цього адвокати подали ще два клопотання - про виклик Януковича до суду. Ці клопотання суд також не задовольнив, і суддя Олексій Соколов заявив про початок розгляду питання щодо обрання екс-президенту запобіжного заходу. При цьому суддя додав, що адвокати Януковича зловживають своїм правом на захист з метою затягнути засідання.

Коли один з прокурорів розпочав виголошувати клопотання, в якому вони просять суд обрати екс-президенту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, адвокат Віталій Сердюк почав його почав перекрикувати. Він став вигукувати, що захист має 15 томів матеріали справи, які свідчать про невинуватість Януковича.

У відповідь суддя Соколов зауважив, що судом уже прийнято рішення про завершення стадії розгляду клопотань, і суд розпочав обрання Януковичу запобіжного заходу.

Після цього Сердюк почав вигукувати, що заявляє відвід судді. В залі зчинився галас.

Суддя оголосив технічну перерву на 10 хвилин для наведення порядку, а адвокати Януковича почали кричати, що понесуть у канцелярію заяву про відвід судді.

Після завершення перерви суддя прийшов до зали засідань і не виявив там адвокатів Януковича. Помічники йому сказали, що вони пішли в канцелярію.