Микола Тищенко не представлятиме Україну в ТКГ / фото УНІАН, Олександр Кузьмін

Нардеп від "Слуги народу" Микола Тищенко не увійде до складу української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу.

Про це заявив голова Офісу президента України Андрій Єрмак в ефірі каналу "Україна 24", коментуючи нещодавню заяву Тищенка про участь в ініціативній групі.

"Таке питання навіть не розглядалося. Скажімо так, є люди, їхній імідж передбачає відразу велику кількість розмов, інформації. Я думаю, до такого роду розмов підштовхнула фотографія Тищенка з Кравчуком під час зустрічі представників ТКГ з групою нардепів", - сказав він.

Єрмак також розповів, що його поєднує із Тищенком і чому той ішов на вибори не в списку "Слуги народу", а по мажоритарному округу.

Читайте також"Коронний кидок": Тищенко розповів, чи домовлятиметься з Путіним щодо Донбасу, та згадав про дзюдо

"Ми з Миколою давно знайомі, я хрестив його першого сина. Але у мене є принцип у життя. І коли я почав працювати в держслужбі, у мене є чіткий принцип, правило - в цьому випадку все особисте... Інтереси держави, суспільства стають на першому місці. Це стосується не тільки друзів, це стосується сім'ї й так далі. Тому, щоб розставити всі крапки над i... Коли мені стало відомо, що Микола хоче балотуватися на парламентських виборах, я йому сказав, що він не може піти в списках. Якщо він хоче, то він повинен як би на чесних виборах... Що він і зробив", - сказав він.

Участь Тищенка в переговорах по Донбасу: що передувало

  • Народний депутат від фракції Слуга народу Микола Тищенко 28 вересня вперше взяв участь у парламентській групі із законодавчих змін щодо Донбасу.
  • Як повідомило видання НВ, на брифінгу в КВЦ Парковий Тищенко нібито заявив, що увійшов до ініціативної групи з перезавантаження Тристоронньої контактної групи.

ТКГ по Донбасу в Мінську

  • 28 липня стало відомо, що екс-президент Леонід Кучма вирішив припинити участь у роботі ТКГ з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.
  • 30 Липня Зеленський призначив Кравчука головою української делегації в Тристоронній контактній групі.
  • 18 серпня президент ввів до складу делегації України для участі в контактній групі прем'єр-міністра України в 1990-1992 роках Фокіна.
  • 30 вересня після низки скандальних заяв президент Володимир Зеленський вивів Вітольда Фокіна зі складу делегації України у Тристоронній контактній групі та звільнив його від виконання обов'язків першого заступника голови делегації.