фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Верховна Рада ухвалила за основу законопроект №6120 про зміни до податкового Кодексу в системі виплат ЄСВ і ПДФО задля врегулювання нарахування соціальних виплат, зокрема пенсій.

Про це повідомив в ефірі єдиного телемарафону народний депутат з групи "Партія "За майбутнє" Ігор Молоток.

"Законопроект стосується змін до Податкового кодексу у частині подання єдиної звітності зі сплати ЄСФ та ПДФО. Пропонується змінити податковий період з квартального на місячний. Це дозволить врегулювати низку проблем, що виникають при призначенні виплат у системі соціального страхування, зокрема, пенсій. Щоквартальну звітність було запроваджено на початку минулого року, а вже наприкінці профспілки звернулись до уряду та Верховної Ради з проханням повернути минулий порядок. Оскільки збільшення термінів подання і опрацювання зазначеної звітності призвело до негативних наслідків. Зокрема, до подовження термінів призначення та перерахунку пенсій, а в окремих випадках навіть до недоотримання належної суми пенсіонерами", - розповів Ігор Молоток. 

Відео дня

Разом із тим він зазначив, що у законопроекті є недоліки, зокрема, збільшення "паперової роботи" для платників податків, які потрібно усунути до другого читання.

"Проте, з іншого боку, для платників податків, яким зараз і так складно працювати, збільшується кількість "паперової роботи". Маємо врахувати всі аспекти і ухвалити виважене рішення, яке буде на користь і платникам податків, і отримувачам соціальних виплат", - наголосив Ігор Молоток.