Нардеп Антон Поляков помер у Києві в ніч на 8 жовтня / фото УНІАН

Правоохоронні органи мають провести незалежне, чесне, професійне розслідування загибелі народного депутата України Антона Полякова та відреагувати на маніпуляції довкола цієї трагічної події.

Як повідомили в прес-службі політичної партії "За майбутнє", такий заклик міститься в депутатському запиті Тараса Батенка до міністра внутрішніх справ, генерального прокурора та голови Служби безпеки України.

У офіційному запиті зазначається, що кілька днів по смерті народного депутата Антона Полякова чути безліч коментарів, теорій, думок "експертів", які відверто "хайпують" на темі загибелі політика. З огляду на це, Тарас Батенко вважає за необхідне допитати парламентаріїв, котрі дозволяють собі гучні, компрометуючі заяви в ЗМІ, посилаючись на анонімні джерела інформації в правоохоронних органах.

Відео дня

"Виникає питання, в який спосіб такі особи оперують інформацією, про яку не повідомлені родичі, яка не підтверджена жодним правоохоронним органом? Це банальне бажання пропіаритись чи в правоохоронців є труднощі зі внутрішньою безпекою?" - йдеться в запиті Батенка.

У своєму запиті народний депутат підкреслює: "близькі люди, які товаришували, працювали, спілкувалися з Антоном Поляковим, шоковані, адже політик не був помічений у вживанні наркотичних засобів, а обставини його смерті виглядають дуже неоднозначно".

"Ми закликаємо проявити максимальну неупередженість та прозорість у розслідуванні справи загибелі народного депутата України Антона Полякова. У протилежному випадку будемо вважати всі заяви людей, які не уповноважені правоохоронними органами, пробою пера для нав'язування суспільству думки, що політик сам винен у своїй смерті, спробою "зам'яти" реальну причину його загибелі", - говориться в запиті Тараса Батенка до правоохоронців.

З огляду на вищезазначене, народний депутат партії "За майбутнє" просить правоохоронні органи провести незалежне, чесне, професійне розслідування загибелі Антона Полякова та повідомити про його результати.

Нагадаємо, помер Антон Поляков у Києві в ніч на 8 жовтня. Нардепа знайшли в авто таксі співробітники поліції, він був без свідомості. Таксі привернуло увагу правоохоронців, оскільки порушило правила дорожнього руху. Для нардепа викликали швидку допомогу, медики, які приїхали, не змогли його повернути до життя.

Правоохоронці розпочали провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу (Умисне вбивство) з позначкою "природна смерть".

Розтин показав, що Поляков помер через гостру коронарну недостатність, гостру ішемічну хворобу серця.