Шмигаль подав кандидатуру Галущенка на посаду міністра енергетики / фото УНІАН, Олександр Кузьмін

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль подав до Верховної Ради подання про призначення міністром енергетики Германа Галущенка, який є віце-президентом "Енергоатому".

Читайте такожУряд призначив Вітренка виконувачем обов'язків Міністерства енергетики

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Відео дня

За його словами, завтра це подання розглядатиметься на профільному комітеті парламенту - комітеті з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

Призначення міністра енергетики: що відомо

  • Раніше Верховна Рада двічі не підтримала призначення колишнього топ-менеджера НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренка першим віце-прем'єр-міністром - Міністром енергетики України. З кінця грудня Вітренко є виконуючим обов'язки міністра.
  • На засіданні фракції "Слуга народу" 22 квітня депутати заслухали Галущенка. У прес-службі партії повідомляли, що планується збір підписів депутатів для проведення позачергового засідання Верховної Ради, де Галущенко виступить перед народними обранцями, а питання про його призначення винесуть на голосування в залі.
  • Вчора, 26 квітня, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що розглянути кандидатуру Галущенка на посаду міністра енергетики запропонував Офіс президента. Зараз парламентські фракції проводять зустрічі з Галущенко. За його словами, голосування депутатів за призначення Галущенка на посаду міністра енергетики заплановане на 29 квітня.