В ОП сподіваються, що розриву дипвідносин не буде / фото УНІАН

Україна не відкликатиме свого посла з Грузії, адже рішення Тбілісі відкликати посла Теймураза Шарашенідзе має «емоційний характер».

Про це повідомляє «Дзеркало тижня» з посиланням на джерело в Офісі президента.

Читайте такожКулеба прокоментував відносини із Грузією через призначення Саакашвілі

Відео дня

"Україна не робитиме дзеркальні дії і відкликати посла Долгова з Грузії. Рішення грузинської сторони носить емоційний характер. Це був постріл собі в ногу", – сказав співрозмовник.

Дане рішення грузинська влада ухвалила у зв'язку з призначенням колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі на посаду голови виконавчого комітету реформ при президентові України.

За словами співрозмовника ZN.UA, в Києві далекі від думки, що грузинська сторона виконає свої погрози розірвати дипвідносини, які звучали раніше, у зв'язку з перспективами призначення Міхеїла Саакашвілі в уряд на посаду віце-прем'єра. "Це блеф", – заявив співрозмовник, який висловив сподівання, що через певний час Тбілісі поверне свого посла в Київ.

"Ми не раз чітко говорили грузинській стороні: ви перебільшуєте роль цієї людини в Україні. Відносини України та Грузії куди ширші і багатші і вони не повинні залежати від фактору Міхеїла Саакашвілі", – зазначив співрозмовник.

Як повідомляв УНІАН, 7 травня Зеленський призначив Саакашвілі на посаду голови Виконавчого комітету реформ.

Саакашвілі вважає, що сам факт його призначення свідчить, що Зеленський готовий іти на "неординарні кроки".

Своєю чергою міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані повідомив, що посла Грузії в Україні Теймураза Шарашенідзе відкличуть до Тбілісі для консультацій через призначення Саакашвілі.