Саакашвілі призначили на нову посаду / фото УНІАН

Новопризначений голова Виконавчого комітету реформ Михеїл Саакашвілі заявив, що Україну треба витягувати з болота. На його думку, це може зробити лише президент Володимир Зеленський.

Читайте також"Є що відзначати": Саакашвілі відреагував на своє призначення радісним фото з вином

"Сьогодні я мав тривалу і цікаву зустріч з президентом Зеленським. Мені дуже сподобався його настрій, тому що сам факт мого призначення показує, що він готовий йти на неординарні кроки, проти яких його відмовляла величезна кількість людей. В основному його відмовляли ті, хто хочуть, щоб в Україні зберігався статус кво, а статус кво — це болото", - написав він у пості на сторінці в Facebook.

Відео дня

За словами Саакашвілі, на такий крок здатен тільки президент, який ніколи не був злодієм і ніколи ним не стане.

"І у якого є амбіція залишитися в історії України людиною, яка змогла щось-то зробити для свого народу і для кожного українця", - зазначив Саакашвілі.

Як повідомляв раніше УНІАН, Зеленський призначив Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ.

У липні 2017 року Петро Порошенко позбавив Міхеіла Саакашвілі українського громадянства. У травні 2019 року Зеленський повернув Саакашвілі громадянство України.

22 квітня 2020 року стало відомо, що Зеленський запропонував йому посаду віцепрем'єра з реформ і той прийняв пропозицію.

Однак у Грузії заявили, що вони досі вимагають екстрадиції Саакашвілі, тож його призначення в український уряд погіршить відносини з Україною. Також там готові були викликати посла з України.

Крім того, Саакашвілі не вдалося зразу переконати більшість фракції "Слуга народу" проголосувати за його призначення віцепрем’єром. Згодом Саакашвілі говорив депутатам уже про позицію радника Зеленського.