В ТКГ розповіли про перемовини політичної підгрупи / фото REUTERS

Учасники підгрупи з політичних питань Тристоронньої контактної групи взяли за основу запропонований українською стороною План дій щодо Донбасу.

Про це українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі інформує у Facebook.

Читайте такожБезпечна реінтеграція окупованих територій Донбасу в Україну займе не менше 25 років – Резніков

Відео дня

"На засіданні політичної підгрупи головною новиною стало обговорення українського «Плану дій». Певне здивування нашої делегації викликало твердження російської сторони, що нібито українська делегація обіцяла затвердження «Плану» українським парламентом", - йдеться у повідомленні.

Разом з тим зазначається, що після нагадування представникам РФ, що «в Україні діє демократія та парламентський суверенітет, і делегація може лише надавати рекомендації, а не гарантувати ті чи інші законодавчі ініціативи, бесіда швидко повернулася в конструктивне русло».

"Ще зарано казати про результати, але принаймні можна сказати, що український «План» взятий за основу", - наголошується у повідомленні.

Український план щодо Донбасу: 5 головних пунктів

  • 5 листопада українська делегація у ТКГ оприлюднила 5 головних пунктів нового Плану дій щодо Донбасу: виведення іноземних військ, незаконних збройних формувань та найманців з території України на початку 2021 року; скасування владою РФ низки рішень і документів, які є прямим втручанням в життя ОРДЛО, наприклад, про спрощений порядок надання жителям цих територій російського громадянства; відновлення контролю над відповідною ділянкою російсько-українського кордону за допомогою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ; збільшення чисельності місії СММ ОБСЄ у чотири рази (на 1,5 тис. осіб); лише за виконання перших чотирьох умов – підготовка та проведення на території ОРДЛО виборів (за допомогою ОБСЄ).
  • 11 листопада відбудеться загальне засідання ТКГ на рівні голів делегацій.