Усі члени Євросоюзу вимагають вір РФ негайно припинити воєнні дії  / фото REUTERS

Усі 27 країн-членів Європейського Союзу вимагають від Російської Федерації негайно припинити воєнні дії проти України і вивести усі війська.

Про це йдеться у заяві членів Європейської Ради.

"Ми засуджуємо найбільш рішучим чином безпрецедентну воєнну агресію Росії проти України. Росія грубо порушує міжнародне право і підриває європейську і глобальну безпеку та стабільність своїми неспровокованими і невиправданими воєнними діями. Ми також засуджуємо причетність Білорусі до цієї агресії проти України і закликаємо її дотримуватися міжнародних зобов'язань", - наголошується у заяві.

Відео дня

В ЄС акцентують, що такому застосуванню сили і примусу не має місця у 21-му столітті.

"Ми вимагаємо, аби Росія негайно припинила воєнні дії, безумовно вивела усі сили і воєнну техніку з усієї території України і повністю поважала територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України", - сказано у заяві.

Члени Європейської Ради повідомили, що сьогодні проведуть зустріч для обговорення цієї кричущої агресії і узгодять по суті обмежувальні заходи, за допомогою яких будуть застосовані величезні і серйозні наслідки для Росії за її дії.

"Ми засуджуємо втрати життів і людські страждання. ЄС і його країни-члени готові негайно надати надзвичайну гуманітарну допомогу. Ми закликаємо Росія і підтримувані нею збройні формування поважати міжнародне гуманітарне право. ЄС твердо стоїть на стороні України і її народу, оскільки вони стикаються з цією війною. ЄС нададуть подальшу політичну, фінансову і гуманітарну допомогу", - йдеться у заяві.