Соколов виконує повноваження директора ДБР з 17 березня / Фото УНІАН

Окружний адміністративний суд Києва просять заборонити в.о. директора Державного бюро розслідувань Олександру Соколову видавати накази та розпорядження.

Про це повідомили у прес-службі Окружного адмінсуду Києва.

Позивачем в адміністративній справі про заборону Соколову виконувати обов’язки директора ДБР було подано до Окружного адмінсуду Києва заяву про забезпечення позову. Зокрема, позивач Ростислав Попович просить суд заборонити Соколову видавати у межах повноважень накази і розпорядження, які є обов’язковими для виконання працівниками ДБР, до набрання рішення у справі законної сили.

Відео дня

Читайте такожУкраїна заблокувала в ООН ще одну резолюцію Росії про скасування санкцій

У прес-службі нагадали, що вказана адміністративна справа розглядається судом за правилами спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання та виклику учасників справи. Відповідно до частини 2 статті 150 Кодексу адміністративного судочинства України, забезпечення позову допускається як до пред’явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи.

Наразі судом вирішується питання наявності правових підстав вжиття заходів забезпечення позову.

Як повідомляв УНІАН, Олександр Соколов виконує повноваження директора ДБР з 17 березня, у зв’язку з призначенням керівника відомства Ірини Венедіктової генеральним прокурором.