За це рішення проголосували 249 народних депутатів / фото 2day.kh.ua

Верховна Рада України ухвалила постанову про призначення позачергових виборів Харківського міського голови Харківського району Харківської області (№5292), якою ці вибори призначаються на 31 жовтня.

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 249 народних депутатів із 276, зареєстрованих в сесійній залі.

Постановою передбачається призначити позачергові вибори Харківського міського голови Харківського району Харківської області на неділю, 31 жовтня 2021 року.

Відео дня

Читайте такожДобкін заявив, що балотуватиметься в мери Харкова

Центральна виборча комісія, з урахуванням пропозицій відповідної територіальної виборчої комісії, має визначити обсяг бюджетних видатків, необхідних для проведення позачергових виборів Харківського міського голови.

Кабінету міністрів України в межах повноважень має вжити заходів щодо забезпечення фінансування цих позачергових виборів за рахунок коштів цільової субвенції з Державного бюджету України.

Постанова набирає чинності з дня її опублікування.

Смерть Кернеса

  • 4 листопада 2020 року за результатами виборів, які відбулися 25 жовтня, обраним міським головою Харкова офіційно оголосили Геннадія Кернеса.
  • У ніч проти 17 грудня Кернес помер від ускладнень COVID-19 у берлінській клініці, де перебував з вересня після підтвердження діагнозу.
  • 17 березня Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував парламенту схвалити призначення позачергових виборів мера Харкова на 31 жовтня.