Зеленський прокоментував ймовірні переговори з Кремлем / фото president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський, коментуючи можливі переговори з керівництвом РФ, виключив можливість "обміну будь-чого" на українську територію.

На прес-конференції в Нідерландах глава держави підкреслив, що єдиним документом, який може стати основою для переговорів - це формула миру. На додачу Зеленський виключив можливість "обміну будь-чого" на території України.

"У нас є формула миру... Ми сформулювали, як ми його бачимо, готові до відкритої дискусії з колегами", - підкреслив президент.

Відео дня

Він уточнив, що до реалізації формули миру на даний час вже долучилися 63 країни.

Зеленський також прокоментував поширені останнім часом заяви про те, що в обмін на членство в НАТО Україні доведеться пожертвувати певними своїми територіями.

"Обмін територіями? Готові обміняти Бєлгород на наше членство в НАТО", - сказав він.

Крім того, Зеленський зазначив, що необхідно відновити справедливість та притягти керівництво РФ до відповідальності за скоєні нею злочини, в тому числі й авіакатастрофу Боїнга рейсом MH-17.

Обмін територій на членство в НАТО

Декілька днів тому глава канцелярії НАТО Стіан Єнссен назвав відмову України від деяких територій в обмін на членство у НАТО "можливим рішенням".

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк назвав таке "рішення" заохоченням глобального злочинця та знищенням міжнародного права.

15 серпня стало відомо, що позиція усіх країн-членів НАТО щодо повної підтримки суверенітету та територіальної цілісності України не змінилася. Країни блоку будуть підтримувати Україну стільки, скільки потрібно. 

Вас також можуть зацікавити новини: