У НАТО відреагували на заяву щодо "обміну" територій України / фото REUTERS

Позиція усіх країн-членів НАТО щодо повної підтримки суверенітету та територіальної цілісності України не змінилася.

Про це анонімно розповів офіційний представник Північноатлантичного Альянсу у коментарі Суспільному. За його словами, країни блоку будуть підтримувати Україну стільки, скільки потрібно. "Ми віддані досягненню справедливого та тривалого миру", - додав він.

Тільки Україна має приймати рішення щодо часу та умов для досягнення миру. Також представник Альянсу відзначив, що необхідно розробити безпекові домовленності для гарантії того, що війна не повториться у майбутньому.

Відео дня

Пропозиція відмовитися від частини територій

Раніше глава канцелярії Альянсу Стіан Єнссен дав інтерв'ю, в якому назвав відмову України від деяких територій в обмін на членство у НАТО "можливим рішенням".

Секретар Ради Нацбезпеки України Олексій Данілов назвав цю заяву "дивним вкидом", зазначивши, що її мета незрозуміла. Відреагував і речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко - він сказав, що такі обговорення є неприйнятними.

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк назвав таке "рішення" заохоченням глобального злочинця та знищенням міжнародного права.

Вас також можуть зацікавити новини: