Єврокомісія скоро схвалить початок переговорів з Україною про вступ до ЄС / фото REUTERS

Європейська комісія 8 листопада випустить звіт про прогрес кандидатів на вступ до Євросоюзу з рекомендацією про початок переговорів з Україною та Молдовою.

Як йдеться в матеріалі видання Politico, деякі держави, в тому числі Німеччина, Франція, Іспанія та Португалія посилюють тиск з питання реформування Євросоюзу. Як зазначило видання, вони побоюються, що ЄС буде поповнений новими членами, але без подальших кроків до реформи і без будь-якого послідовного плану ефективного функціонування. І на тлі цього в ЄС готуються почати офіційні переговори про вступ з Україною і Молдовою вже в цьому місяці.

Видання зазначило, що у звіті Брюссель порекомендує почати переговори про вступ України та Молдови за умови "технічних" застережень. В рамках цих застережень двом державам буде рекомендовано домогтися більшого прогресу у створенні міцної і незалежної судової системи та захисту прав нацменшин, а також реалізації антикорупційних заходів.

Відео дня

"Це будуть не дрібні, а великі застереження. Це буде не перший випадок, коли Брюссель маскує важливі політичні наслідки під технічними деталями", - попередив французький чиновник.

Вступ України до ЄС

Торік Україна отримала статус кандидата на вступ до Євросоюзу і список вимог, які потрібно виконати до початку переговорів про вступ.

Наприкінці літа стало відомо, що Київ виконав 2 з 7 вимог. При цьому українська влада наполягає, що переговори про вступ повинні початися до кінця цього року.

Вас також можуть зацікавити новини: