Юнкер не прогнозує швидкого вступу України у ЄС \ фото УНІАН

Колишній президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив про нереалістичність очікувань швидкого вступу України до Євросоюзу.

Про це він сказав в інтерв’ю Luxemburger Wort. Юнкер підкреслив, що Україна отримала статус кандидата на вступ до Євросоюзу у рекордно короткий термін і це рішення було правильним з боку Брюсселя.

"Україні потрібна перспектива вступу. Але я засмучений необачністю політиків, які активно діють на Заході, які хочуть, щоб Україна приєдналася до ЄС якнайшвидше. Я цього не бачу", - висловив Юнкер свою думку.

Відео дня

Крім того, він вважає, що в даний час переговори з РФ про припинення війни в Україні неможливі. "Путін і російська влада в цілому не показують жодного бажання проводити реальні мирні переговори", - зазначив він.

Вступ України до ЄС

23 червня 2022 року Європейська рада надала Україні статус кандидата на членство у Євросоюзі і поставила перед Києвом сім рекомендацій, які потрібно виконати на шляху до вступу.

17 січня цього року президент Володимир Зеленський заявив, що Україна найближчим часом завершить виконання цих рекомендацій. А президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн зазначила, що Україна показує хороший прогрес у виконанні семи рекомендацій для підготовки до вступу до Євросоюзу.

Вас також можуть зацікавити новини: