'Вже в роботі': в Міноборони розкрили, коли буде готовий законопроект про демобілізацію

Законопроект про демобілізацію військових буде готовий швидше, ніж за 8 місяців.

Про це повідомив речник Міноборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону. За його словами, над ним працюватимуть спільно фахівці кількох відомств.

"Готуватися цей законопроєкт буде спільно з Міністерством оборони, а також представниками Генштабу. Він уже в роботі, і протягом найближчих місяців з'явиться версія, яка потім потрапить до парламенту. Ясна річ, що є вже певні напрацювання, оскільки у законі про мобілізацію, у тій версії, яка пройшла перше читання, там були деякі норми", - сказав Лазуткін.

Він також додав, що демобілізація є важливою та чутливою темою. Воїнам, які знаходяться на лінії бойового зіткнення, треба давати перепочинок. Водночас важливо замінити їх підготовленими бійцями.

Лазуткін нагадав, що були оголошені терміни про готовність законопроєкту за 8 місяців, але, після певних дискусій це прибрали. За словами речника, "це відбудеться, напевне, швидше".

Демобілізація в Україні - останні новини

Рада ухвалила в цілому проєкт закону про мобілізацію, але з документа прибрали всі положення, які стосувалися демобілізації. Рішення підтримали 283 народні депутати.

Спікер Міноборони Дмитро Лазуткін прокоментував виключення такої важливої для військових норми. За його словами, демобілізація - це мирний процес, а війна триває, і можливість подальшої ескалації також виключати не можна. Водночас він зазначив, що триває робота над окремим законопроектом, який встановить терміни для демобілізації військових та умови цього процесу.

Вас також можуть зацікавити новини: