Єрмак зазначив, що розповів всю відому йому інформацію / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Голова Офісу президента Андрій Єрмак під час допиту в Держбюро розслідувань дав показання у справі про спецоперацію проти російської ПВК "Вагнера".

Про це сам Єрмак повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожЗеленський заявив, що Україна не проводила операцію щодо "вагнерівців", її туди втягнули"Як законослухняний громадянин сьогодні о 8:30 ранку відвідав Державне бюро розслідувань. Надав свідчення у справі "вагнерівців". Повідомив усю відому мені інформацію", - написав Єрмак.

Глава ОП також зазначив, що не вважав за потрібне робити з візиту шоу, "тому камери не кликав".

"Вважаю, що вкрай важливо, аби слідство встановило істину та розставило у цій справі усі крапки над "і", - підкреслив Єрмак.

Нагадаємо, як повідомляв УНІАН, міжнародні журналісти-розслідувачі Bellingcat 17 листопада опублікували звіт про результати розслідування щодо спецоперації із затриманням найманців російської ПВК "Вагнера". Активна фаза спецоперації, за даними журналістів, розпочалася у червні 2020 року.

У Bellingcat зазначають, що президента України Володимира Зеленського вперше проінформували про спецоперацію 15 червня 2020 року, а 1 липня міністр оборони затвердив план спецоперації. Розслідувачі зазначають, що, за словами екс-очільника ГУР Василя Бурби, керівник Офісу президента Андрій Єрмак запропонував перенести спецоперацію через оголошене перемир'я на Донбасі.

У зв’язку з цим спецоперацію перенесли на 5 днів, в один з яких 33 найманців затримав КДБ Білорусі за підозрою в участі у майбутньому держперевороті. Після цього, Білорусь, незважаючи на запити України про екстрадицію затриманих, передала їх Росії.

Згодом в Офісі президента прокоментували звіт журналістів. Зокрема, радник керівника ОП зазначив, що завдяки роботі українських спецслужб, розвідників та правоохоронців вдалося зібрати детальний масив доказів злочинів, які скоєні російськими найманцями.

Вас також можуть зацікавити новини: