REUTERS

На записах позафракційного народного депутата Андрія Деркача нібито екс-президент України Петро Порошенко пообіцяв екс-віце-президенту США Джозефу Байдену «поговорити» з тодішнім прем'єр-міністрів Володимиром Гройсманом для отримання кредиту МВФ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у записі розмови нібито Порошенко і Байдена, оприлюдненій на спільній прес-конференції Деркача і колишнього старшого групи прокурорів Генпрокуратури з розслідування економічних злочинів режиму Януковича 2016-2019 років Костянтина Куліка.

Читайте такожЗаписи Деркача: Порошенко просив Байдена вплинути на Яценюка через конфлікт з Аваковим

Відео дня

Байден прямо вимагав зупинити Гройсмана, який бажав підкорегувати умови кредиту МВФ для України. Віце-президент США досить жорстко заявив Порошенку, що нічого з умов міняти не можна, вимоги МВФ повинні виконуватися Україною без обговорень. У відповідь Порошенко пообіцяв поговорити з Гройсманом і викликати його на прийом в Адміністрацію президента.

До речі, Порошенко намагався умовити Байдена провести церемонію підписання угоди з МВФ по кредиту ще до виконання всіх умов і, власне, видачі першого траншу. Мовляв, підписання дасть сигнал про підтримку України міжнародним співтовариством.

Раніше УНІАН писав, що Деркач оприлюднив нові записи, які зокрема свідчать про те, що ЦРУ допомагало Порошенку у боротьбі з Олександром Онищенком.