Володимир Зеленський / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив, що сьогодні кожен проходить справжній тест на громадянина України, і закликав усіх, хто покинув країну, повернутися.

Про це глава держави сказав у своєму відеозверненні до українців.

"Важливим фронтом захисту є об’єктивне висвітлення ситуації вітчизняними засобами масової інформації... Декому з вас інколи доводиться виконувати завдання власників медіа. Більшість з них вже втекли з власної держави. Працюйте на Україну, не на тих, хто втік. Від вашої чесної позиції сьогодні залежить доля України", - звернувся президент до ЗМІ.

Він також звернувся й до тих, хто вже покинув Україну, наголосивши, що їхня сила - "не у ваших грошах, не у літаках, а у громадянській позиції, яку ви можете проявити".

Зеленський закликав цих людей повернутися до своєї країни та до громадян, завдяки яким вони отримали свої заводи та статки.

"Сьогодні кожен проходить справжній тест на громадянина України. Пройдіть його гідно. Нехай всі зрозуміють, для кого Україна дійсно батьківщина, а для кого - майданчик для грошей", - наголосив він.

Глава держави також звернувся до держслужбовців, народних обранців всіх рівнів, які залишили країну або планують це найближчим часом зробити. Він запропонував їм протягом 24 годин повернутися в Україну та "стати пліч-о-пліч з українською армією, дипломатією і народом".

"Вам народ України довірив не тільки керувати державою, а й захищати її. Це ваш прямий обов’язок - в такій ситуації бути разом з нами, з українським народом", - підкреслив Зеленський.

Варто відзначити, що напередодні цього під час брифінгу за підсумками зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцем Зеленський заявив більш жорстко про тих, хто покинув країну: "Вважаю, що вони повинні повернутися, інакше нам потрібно всім як державі, як керівництву, робити висновки".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Зеленський звернувся до українців і оголосив 16 лютого Днем єднання.

Вас також можуть зацікавити новини: