Зеленський під час карантину відвідав кафе / facebook.com/president.gov.ua

Поліція розгляне питання про можливе порушення карантинних норм президентом України Володимиром Зеленським і чиновників, які його супроводжували під час відвідування кав’ярні в Хмельницькому, і притягнення їх до відповідальності.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, коментуючи фото, зроблене прес-службою Офісу президента, на якому очільник держави за одним столиком із щонайменше ще п'ятьма людьми п'є каву в кав’ярні в Хмельницькому, яку він відвідував 3 червня.

Читайте такожЗеленський відвідав кафе у Хмельницькому - у мережі гадають, чи не порушив заклад карантинні обмеження (фото)

Відео дня

Відповідаючи на питання, чи порушує карантинні обмеження президент разом з іншими чиновниками в зв'язку з тим, що в Україні на даний момент діє заборона на роботу кафе і ресторанів у приміщеннях і чи не збираються його притягати до відповідальності представники правоохоронних органів, Геращенко сказав: «Поліції не вперше штрафувати президента. Коли Володимир Зеленський показав свій бюлетень у квітні 2019 року, він був оштрафований за розголошення таємниці голосування. Тому компетентні органи поліції розглянуть це питання».

Відповідаючи на уточнююче запитання, на яку суму можуть оштрафувати президента, Геращенко додав: «Штраф, ви знаєте, за порушення карантинних норм - 17 тисяч гривень. Але чи винен у даному випадку президент і присутні з ним, потрібно розібратися, виходячи із загального контексту ситуації».

Як повідомлялося, в Telegram-каналі Офісу президента 3 червня було оприлюднено фото, на якому зображений Зеленський за одним столиком з іще щонайменше п'ятьма людьми, зокрема й керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком, першим заступником голови ОП Сергієм Трофімовим, головою Хмельницької ОДА Дмитром Габінетом і мером Хмельницького Олександром Сімчишиним.

"Президент Володимир Зеленський прогулявся центральною частиною міста Хмельницького і скуштував каву в місцевій кав’ярні", - повідомила прес-служба.

"Крута кава в Хмельницькому! Ароматна і смачна! Перші кав’ярні виходять з карантину, приходимо до тями потихеньку від коронавірусної епідемії", - йдеться в Instagram президента України під іншим аналогічним фото, зробленим у тій самій кав’ярні.

Як повідомляв УНІАН, 4 червня прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду заявив, що Кабінет міністрів в рамках ослаблення карантинних заходів планує з 5 червня дозволити кафе і ресторанам приймати відвідувачів всередині установ.

На сьогодні в Україні кафе і ресторанам дозволено приймати гостей лише на літніх майданчиках.