Зеленський прибув до Австрії з візитом / фото REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявив, що питання можливого перенесення переговорів Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі з Мінська наразі не на часі.

Про це він повідомив на спільній з федеральним канцлером Австрії Себастіаном Курцом прес-конференції у Відні. Трансляція заходу велась на Facebook-сторінці Офісу президента.

«З приводу перенесення засідань Тристоронньої контактної групи з Мінська до Австрії. Мені здається, що сьогодні через COVID-19 неважливо, де люди збираються, якщо є результат. Сьогодні ми працюємо у форматі онлайн, у відеоформаті ми зустрічаємось», - заявив він.

Зеленський зазначив, що Австрія дуже підтримує Україну, в тому числі і щодо санкцій проти РФ, та Україна дуже вдячна за це, але питання про перенесення переговорів ТКГ з Мінська «зараз дуже рано обговорювати».

Президент також додав, що українська сторона чекає на стабілізацію складної ситуації, яка відбувається в Білорусі.

«Ми чекаємо на стабілізацію не через наші зустрічі в мінському форматі, а по-перше, заради миру і спокою в Білорусі, а потім вже через те, що в нас там засідання відбуваються», - сказав Зеленський.

Читайте такожЗеленський назвав терміни нової зустрічі у "нормандському форматі"

Ситуація в Білорусі: