Василь Володін став головою КОДА / фото Facebook, Василь Володін

Президент України Володимир Зеленський призначив Василя Володіна головою Київської обласної державної адміністрації.

Читайте такожУ ВР зареєстровано проект постанови про призначення міністра освіти

Як передає кореспондент УНІАН, церемонія представлення новопризначеного голови ОДА відбулась за участі першого заступника керівника Офісу президента Сергія Трофімова та міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова.

Відео дня

За словами Трофімова, представити нового очільника ОДА планував зробити президент Зеленський, але він зараз змушений перебувати на самоізоляції.

«Президент передає всім вітання і свою впевненість, що Київська область і надалі буде вітриною якісних змін в Україні», - сказав перший заступник керівника ОП.

Пізніше були опубліковані укази глави держави від 17 червня про увільнення від тимчасового виконання обов'язків голови Київської облдержадміністрації Володіна та його призначення на посаду голови КОДА.

Як повідомляв УНІАН, до призначення Володін обіймав посаду т.в.о голови Київської обласної державної адміністрації.

27 травня Кабінет міністрів погодив його кандидатуру на посаду голови КОДА.

Довідка. Василь Володін народився 1979 року в Черкаській області. Закінчив Львівський національний університет ім. Івана Франка, має звання заслуженого юриста України. Двічі нагороджений державними відзнаками. Роботу на держслужбі розпочав у 2004 році, обіймаючи посади в різних установах. Зокрема, в Міністерстві юстиції, Державному агентстві України з інвестицій та інновацій, ДП «Державна інвестиційна компанія». У грудні 2019 року призначений заступником голови Київської ОДА, а з березня 2020 року тимчасово виконував обов’язки голови КОДА.