Ганна Коваленко - новий керівник Чернігівської ОДА / Facebook

Президент Володимир Зеленський призначив екс-заступницю керівника Офісу глави держави Анну Коваленко головою Чернігівської обласної державної адміністрації, звільнивши з цієї посади Андрія Прокопенка.

Читайте такожЗеленський призначив ветерана воєнної розвідки заступником керівника ОП

Тексти відповідних указів від 13 жовтня розміщені сьогодні на сайті президента.

Відео дня

Під час виступу на земельному форумі «Земля – народу» у Чернігівській області Зеленський представив нового голову ОДА.

«Людина, яка повинна втілити всі перспективи в реальне життя. Я хочу представити вам нову очільницю Чернігівської обласної державної адміністрації. До речі, вона буде єдиною в Україні жінкою, яка очолює область. Я впевнений, що далі все більше і більше жінок будуть ставати головами обласних державних адміністрацій. Я вважаю, що це дійсно дуже важливо. Для всіх українців важливо, щоб людина була порядна, чесна і професійна і я вважаю, що ця людина є само такою», - заявив він.

Як повідомляв УНІАН, 12 вересня Прокопенко подав у відставку з посади голови Чернігівської облдержадміністрації.

28 вересня Кабінет міністрів погодив призначення Коваленко на посаду голови Чернігівської ОДА.

Хто така Анна Коваленко

  • Коваленко народилася у 1991 році у Бучі Київської області. Громадська активістка, журналістка, сотниця 39-ї жіночої сотні Самооборони Майдану, колишня радниця трьох міністрів оборони та міністра інформаційної політики. Експерт з питань оборони та безпеки.
  • Була обрана народним депутатом від «Слуги народу». 10 вересня 2019 року .
  • Верховна Рада достроково припинила депутатські повноваження Коваленко у зв’язку з призначенням її на посаду заступниці керівника Офісу президента. На цій посаді вона працювала до 22 квітня 2020 року.